ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

  • -Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας από παραπροϊόντα της παραγωγής κρόκου Κοζάνης
  • -Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης και χαρακτηρισμός της χημικής σύστασης εκχυλισμάτων φυτών της οικογένειας LAMIACEAE
  • -Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά και δραστικότητα λυσοζύμης στο γάλα του ελληνικού βούβαλου (Bubalus bubalis)
  • -Μικροβιολογικά Κριτήρια για Βρεφικά Γάλατα σε Σκόνη
  • -Επιτάχυνση της διαδικασίας παλαίωσης οίνου με την χρήση παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου
  • -Παραγωγή νέων προϊόντων τροφίμων σε μορφή πέρλας
  • -Διερεύνηση των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών πρόβειου γάλακτος σε εμπορικές εκτροφές προβάτων στην Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
  • -Συγκριτική μελέτη σε προϊόντα με βάση το κρέας θερμικής επεξεργασίας, ανάλογης τεχνολογίας παραγωγής από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε. Συσχέτιση συστατικών και επισήμανσής τους
  • -Αξιολόγηση της χημικής ανάλυσης και μικροβιολογικής ασφάλειας μπαχαρικών που κυκλοφορούν στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας
  • -Αξιολόγηση της χημικής ανάλυσης ,της μικροβιολογικής ασφάλειας και της δράσης της λυσοζύμης στο γάλα όνου στην Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο
  • -Μελέτη των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της λεβάντας.
  • -Συγκριτική ανάλυση των προφίλ των μεταβολιτών και της αντιοξειδωτικής δράσης των εκχυλισμάτων της Satureja horteusis (Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο -Τεχνολογίας Τροφίμων του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο φοιτητής μετακινήθηκε με το πρόγραμμα ERASMUS +)
  • -Μοριακές και τεχνολογικές μελέτες στην παραγωγή καινοτόμων ποτών βρώμης με στελέχη Lactobacillus plantarum (Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας -Τροφίμων του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο φοιτητής μετακινήθηκε με το πρόγραμμα ERASMUS +)
  • -Υποπροϊόντα ροδοπετάλων ως πηγή πολυφαινόλων για πιθανές εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων (Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τροφίμων του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο φοιτητής μετακινήθηκε με το πρόγραμμα ERASMUS +)

  • -Προκαταρκτική μελέτη στην ανάπτυξη καμπύλων βαθμονόμησης σε αυτόματο αναλυτή για εναλλακτικά είδη γάλακτος
  • -Χρήση χουμικών και φουλβικών οξέων για τον καθαρισμό νερού από φυτοπροστατευτικές ουσίες
  • -Επικύρωση της καμπύλης βαθμονόμησης με φασματοσκοπία εγγύς υπερύθρου (NIR) για τον προσδιορισμό της χημικής σύνθεσης των παραδοσιακών λουκάνικων

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΥΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

  • -Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών οίνων που οινοποιήθηκαν παρουσία κρόκου Κοζάνης (greek red saffron)
  • -Αντιοξειδωτικές ιδιότητες ελληνικών αφεψημάτων
  • -Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος- Καμπύλη τιτλοδότησης για τη μέτρηση ολικής μεσόφιλης χλωρίδας (TMF)με τη χρήση του μικροβιολογικού αναλυτή  μ-Trac
  • -Παρασκευή σάλτσας τομάτας εμπλουτισμένης με διάφορα αρωματικά χόρτα και μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους
  • -Ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατροφική αξία αγελαδινού γάλακτος από συμβατική και οργανική εκτροφή σε δείγματα χειμώνα και άνοιξης
  • -Ολικά  φαινολικά συστατικά,  ολικά φλαβονοειδή και αντιοξειδωτική δράση ελληνικής  πρόπολης.
  • -Γλυκό κεράσι: Η φυτοχημική ποιότητα από την προοπτική της αλυσίδας εφοδιασμού.