ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ
- -Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας από παραπροϊόντα της παραγωγής κρόκου Κοζάνης
- -Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης και χαρακτηρισμός της χημικής σύστασης εκχυλισμάτων φυτών της οικογένειας LAMIACEAE
- -Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά και δραστικότητα λυσοζύμης στο γάλα του ελληνικού βούβαλου (Bubalus bubalis)
- -Μικροβιολογικά Κριτήρια για Βρεφικά Γάλατα σε Σκόνη
- -Επιτάχυνση της διαδικασίας παλαίωσης οίνου με την χρήση παλλόμενου ηλεκτρικού πεδίου
- -Παραγωγή νέων προϊόντων τροφίμων σε μορφή πέρλας
- -Διερεύνηση των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών πρόβειου γάλακτος σε εμπορικές εκτροφές προβάτων στην Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
- -Συγκριτική μελέτη σε προϊόντα με βάση το κρέας θερμικής επεξεργασίας, ανάλογης τεχνολογίας παραγωγής από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε. Συσχέτιση συστατικών και επισήμανσής τους
- -Αξιολόγηση της χημικής ανάλυσης και μικροβιολογικής ασφάλειας μπαχαρικών που κυκλοφορούν στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας
- -Αξιολόγηση της χημικής ανάλυσης ,της μικροβιολογικής ασφάλειας και της δράσης της λυσοζύμης στο γάλα όνου στην Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο
- -Μελέτη των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της λεβάντας.
- -Συγκριτική ανάλυση των προφίλ των μεταβολιτών και της αντιοξειδωτικής δράσης των εκχυλισμάτων της Satureja horteusis (Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο -Τεχνολογίας Τροφίμων του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο φοιτητής μετακινήθηκε με το πρόγραμμα ERASMUS +)
- -Μοριακές και τεχνολογικές μελέτες στην παραγωγή καινοτόμων ποτών βρώμης με στελέχη Lactobacillus plantarum (Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας -Τροφίμων του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο φοιτητής μετακινήθηκε με το πρόγραμμα ERASMUS +)
- -Υποπροϊόντα ροδοπετάλων ως πηγή πολυφαινόλων για πιθανές εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων (Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τροφίμων του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο φοιτητής μετακινήθηκε με το πρόγραμμα ERASMUS +)
- -Προκαταρκτική μελέτη στην ανάπτυξη καμπύλων βαθμονόμησης σε αυτόματο αναλυτή για εναλλακτικά είδη γάλακτος
- -Χρήση χουμικών και φουλβικών οξέων για τον καθαρισμό νερού από φυτοπροστατευτικές ουσίες
- -Επικύρωση της καμπύλης βαθμονόμησης με φασματοσκοπία εγγύς υπερύθρου (NIR) για τον προσδιορισμό της χημικής σύνθεσης των παραδοσιακών λουκάνικων
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΥΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ
- -Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών οίνων που οινοποιήθηκαν παρουσία κρόκου Κοζάνης (greek red saffron)
- -Αντιοξειδωτικές ιδιότητες ελληνικών αφεψημάτων
- -Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος- Καμπύλη τιτλοδότησης για τη μέτρηση ολικής μεσόφιλης χλωρίδας (TMF)με τη χρήση του μικροβιολογικού αναλυτή μ-Trac
- -Παρασκευή σάλτσας τομάτας εμπλουτισμένης με διάφορα αρωματικά χόρτα και μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους
- -Ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατροφική αξία αγελαδινού γάλακτος από συμβατική και οργανική εκτροφή σε δείγματα χειμώνα και άνοιξης
- -Ολικά φαινολικά συστατικά, ολικά φλαβονοειδή και αντιοξειδωτική δράση ελληνικής πρόπολης.
- -Γλυκό κεράσι: Η φυτοχημική ποιότητα από την προοπτική της αλυσίδας εφοδιασμού.